Facebook LinkedIn Twitter Hvis du deler indholdet, vil udbyderen af servicen sætte en eller flere cookies på din computer.

NemHandel - en offentligt udviklet teknologi

NemHandel gør det nemt for virksomheder at sende elektroniske forretningsdokumenter sikkert via internettet. Fx er det muligt at sende elektroniske fakturaer til offentlige myndigheder.

NemHandel er en offentlig udviklet teknologi, der digitaliserer hele forretningsprocessen fra varekatalog og ordre til faktura. Alle offentlige myndigheder og institutioner kan modtage fakturaer fra NemHandel. Det er også muligt for virksomheder at bruge NemHandel, når de handler med hinanden.

NemHandel består af 3 elementer:

  1. En infrastruktur baseret på åbne standarder (OIORASP) - som gør det muligt at udveksle e-handelsdokumenter sikkert og pålideligt via internettet. 
  2. Et format for elektronisk regning (OIOUBL) - som giver mulighed for at digitalisere hele forretningsprocessen fra varekatalog og ordre til faktura. 
  3. Et NemHandelsregister over brugere og serviceudbydere - hvor du kan se, hvem der kan modtage og sende forskellige e-handelsdokumenter.

Handler din virksomhed med det offentlige, skal I understøtte standarderne i NemHandel (OIOUBL).

Gratis NemHandel

Har din virksomhed ikke et økonomisystem med indbygget NemHandel, kan du gratis bruge Fakturablanketten på Virk.dk. Den overholder de gældende standarder for at fakturere det offentlige.

Find fakturablanketten på Virk.dk

Kom godt i gang med NemHandel

Læs mere om løsningerne og se, hvordan du kommer i gang med NemHandel.

Gå til digst.dk