Facebook LinkedIn Twitter Hvis du deler indholdet, vil udbyderen af servicen sætte en eller flere cookies på din computer.
Pressemeddelelse25.03.2013

Mere og billigere mobilt bredbånd

Emner: Tele og internet

Danskerne flokkes om det mobile bredbånd. Datatrafikken fra mobiltelefoner eksploderer, og samtidig bliver det stadig billigere at abonnere på mobilt bredbånd og dets mange muligheder. Det viser nye tal fra Erhvervsstyrelsen.

Antallet af abonnenter på mobilt bredbånd er på få år eksploderet. I 2009 var der knap 419.000 mobile bredbåndsabonnementer i Danmark. I 2012 var tallet mere end fordoblet til 980.000. Samtidig er det blevet meget billigere at abonnere på de mange muligheder, det mobile bredbånd tilbyder.

Tilbage i 2009 kostede det billigste abonnement 156 kr. om måneden, mens prisen på et månedsabonnement i 2012 var faldet til 77 kr. om måneden for det billigste abonnement. Det viser nye tal, som Erhvervsstyrelsen har udarbejdet til styrelsens nyhedsbrev.

Vicedirektør i Erhvervsstyrelsen Finn Petersen:

Det er regeringens målsætning, at borgere og virksomheder i Danmark skal have adgang til en IKT-infrastruktur i verdensklasse. Det vil sige en infrastruktur med høje hastigheder, stor udbredelse og attraktive priser. Erhvervsstyrelsen har en central rolle i implementeringen af målsætningen.

Efterspørgslen på mere og billigere mobilt bredbånd er stor, for danskerne benytter internettet på mobiltelefonen mere og mere. Erhvervsstyrelsens seneste telestatistik viser, at datatrafikken fra mobiltelefoner på et år er steget med hele 240 pct. og rundede 6,9 mia. MB data i løbet af første halvår 2012.

MobilbredbaandsabbonnomentGraf_v2

Kontaktperson: Julie Bech Willemoe på jubewi@erst.dk eller 35 46 63 37.

Fakta: Tallene er udarbejdet til brug for Erhvervsstyrelsens nyhedsbrev nr. 1.

Se nyhedsbrevet.

Abonner på det her.

Telestatistikken.