Facebook LinkedIn Twitter Hvis du deler indholdet, vil udbyderen af servicen sætte en eller flere cookies på din computer.
Pressemeddelelse25.09.2017

Markedsmodningsfonden og tre kommuner indgår aftaler om innovationspartnerskab

Emner: Vækst og iværksætteri

Markedsmodningsfonden under Erhvervsministeriet har indgået aftale med 2 konsortier om udvikling af innovative løsninger til at afhjælpe dehydrering blandt ældre medborgere

 

Markedsmodningsfonden tester sammen med Albertslund, Esbjerg og Frederikssund kommuner den nye udbudsform ”Innovationspartnerskaber”.

Umiddelbart inden sommerferien kunne de tre kommuner og Markedsmodningsfonden indgå kontrakter om udviklings- og testsamarbejder, der kan modernisere rutiner og teknologi omkring dehydrering. Dermed igangsættes udviklingen af to nye løsninger, som kan skabe en bedre og tryggere hverdag for ældre og pårørende. 

Vicedirektør Torsten A. Andersen, Erhvervsstyrelsen:

Vi er rigtig glade for partnerskabet med kommunerne og glæder os til at følge output’et fra de konkrete udviklingssamarbejder mellem partnerskabet og de to konsortier.

Det vurderes, at godt 10 procent af forebyggelige indlæggelser af ældre over 65 år skyldes simpel dehydrering. Og omfanget er stigende.  

Selve teknologien i de to projekter indebærer henholdsvis en intelligent drikkevægt, og et plaster med sensorer. Begge løsninger er koblet med dataopsamling og systemer, der kan minde den ældre om at drikke og advare om tegn på dehydrering. De to løsninger testes og afprøves af både borgere og personale.

Kommunerne ser en klar fordel i, at udvikling af nye velfærdsteknologiske løsninger finder sted i tværfaglige samarbejder med virksomheder og leverandører, hvor den interne viden i organisationerne udnyttes maksimalt. En yderligere fordel ved innovationspartnerskaberne er, at modellen samler udvikling og indkøb i én og samme kontrakt.

Læs mere på www.markedsmodningsfonden.dk.

Faktaark

 

Mode VIVO

  • udvikles sammen med norske Mode Sensors AS og Inventas AS med underleverance fra norske og tyske eksperter. 
  • består i en ikke-invasiv kropbåret sensor i et brugervenligt brug-og-smid-væk smartplaster, som måler dehydrering og sender signalerne til en app og en cloudløsning, som gør det muligt at opsamle data, at motivere den enkelte borger til at indtage væske, når hydreringstilstanden er kritisk og ved behov at advisere nabo, pårørende eller plejepersonale.
     

The Bell/Aqua Time

  • udvikles i samarbejde med et konsortium af 3 virksomheder, Møller-Jensen Innovation & Design ApS, Heveas ApS og Medbroker ApS.
  • Bliver en ”intelligent” drikkevægt formet som en bordskåner til kop eller glas med huske-funktion. Vægten måler, hvornår og hvor meget, den ældre person drikker og sammenholder dette med den enkeltes drikkemønster. Systemet vil monitorere og motivere og i kritiske tilfælde alarmere fx pårørende eller plejepersonale. Drikkevægten kommunikerer data videre til en webbaseret database, som kan tilgås fx af kommunes plejepersonale.