Facebook LinkedIn Twitter Hvis du deler indholdet, vil udbyderen af servicen sætte en eller flere cookies på din computer.
Nyhed02.05.2014

Konkurrence: Bedste app med offentlige data

Emner: Digitalisering

Erhvervsstyrelsen afholder en konkurrence om udvikling af en apps, som skaber  nye forretningsmuligheder. Appen skal  gøre brug af offentlige data som fx BBR, CVR og vejrdata. De bedste løsninger vinder mindst 50.000 kr. og mulighed for god markedsføring.

Startskuddet på konkurrencen Case Competition gik, da Erhvervsstyrelsen holdt en innovation camp, hvor Danmarks bedste virksomheder, dataspecialister og kreative it-iværksættere udfordrede hinanden. Vinderen af campen var idéen om at trække på ejendomsdata, energimærkningsdata, geodata og miljødata og udvikle en applikation, som kan vise potentialet for energibesparelse helt ned på husstandsniveau. Måske

Læs mere om campen - Nye værktøjer åbner digital guldgrube

Nu har dataspecialister, it-leverandører og andre kreative hoveder mulighed for at deltage i en prototypeudviklingskonkurrence. De bedste løsninger vil blive kåret inden for tre kategorier: Den bedste gratis løsning, den bedste løsning rettet mod SMV'er og den mest nytænkende brug af data. Løsningerne bliver bedømt af et kompetent dommerpanel med repræsentanter fra myndigheder, virksomheder og IT/BI konsulenter.

Der er ingen særlige krav til deltagerne af konkurrencen udover, at løsningen skal være så færdig, at den skal kunne fremvises live for dommerpanelet den 4. juni. Præsentationen skal give et klart indtryk af den kerneydelse løsningen giver og foregår hos Erhvervsstyrelsen på Langelinie Alle 17, 2100 København Ø den 4. juni.

Løsningen skal være fuldt funktionel og hente data live og vise dem i den form, som brugeren vil se dem. Det er ikke nok med powerpoint eller andre statiske formater. Det er dog ok, at løsningen ikke er helt finpudset.

Læs mere om vilkårene for konkurrencen

Kåringen af vindere sker den 17. juni kl. 13.00 til 15.00 i Erhvervsstyrelsen. Alle der har indgivet bud i konkurrencen skal forberede sig på at give en 5-minutters PowerPoint præsentation af løsningen (max 5 slides), som giver en kort og præcis besvarelse på, hvordan løsningen imødekommer de 5 vinderkriterier.

Præsentationen skal sendes til Jørgen Klitlyng (jorkli@erst.dk) senest den 13. juni kl. 12:00.