Facebook LinkedIn Twitter Hvis du deler indholdet, vil udbyderen af servicen sætte en eller flere cookies på din computer.
Pressemeddelelse24.04.2014

Konference stiller skarpt på tillid til internettet

Emner: Internationalt, Tele og internet

Dansk Internet Forum og Erhvervsstyrelsen samarbejder om en ny konference om internettets fremtid. Konferencen sætter fokus på tillid til internettet. Emnerne, der skal debatteres, er blandt andet rettighedskrænkelser, overvågning og anonymitet på nettet. Sæt kryds i kalenderen den 15. september.

Tilliden til internettet i disse dage er under pres. Konferencen sætter fokus på, hvad denne tillidskrise betyder for internettets fremtid og for brugere og erhvervsliv. Og hvordan tilliden til internettet kan genoprettes.

Betina Hagerup, direktør i Erhvervsstyrelsen:

Internettet er med til at øge væksten i det danske samfund og giver de danske virksomheder mulighed for nye forretningsmodeller og markeder. Tilliden til nettet er afgørende for væksten. Det sætter vi fokus på med konferencen, hvor emnerne belyses i et juridisk, teknisk og politisk perspektiv.

Lise Fuhr, politisk direktør i Dansk Internet Forum:

Er din internetidentitet ægte? Og er det sikkert at handle på internettet? Det er emner, som har været diskuteret. Nu har Snowden-affæren sat yderligere pres på tilliden til nettet og har skabt mistillid til internet governance, internettets tekniske opsætning, lagringen af vores data osv. Det har givet grobund for en ”trust economy”, parallelle net og vækst i privacy-løsninger. Derfor er tillid til nettet aktuelt som aldrig før.

Konferencen Internettets Fremtid vil blive afholdt den 15. september i København.

Kontakt pressemedarbejder Julie Bech Willemoe, 35 29 19 46 eller jubewi@erst.dkfor yderligere information.

Fakta

Dansk Internet Governance Forum (Dansk IGF) og Internetdagen har de seneste år begge sat fokus på internettets fremtid. Konferencerne behandler mange af de samme emner, men fra forskellige perspektiver. Derfor slås de sammen til en ny fælles konference.

I år afholdes den fælles konference om Internettets Fremtid den 15. september i København. Nogle af de emner, der skal debatteres er:

  • Rettighedskrænkelser på internettet.
  • Beskyttelse af persondata i en digitaliseret verden
  • Kan man være anonym på internettet?
  • Kan man skabe et internet som ikke kan overvåges?

Dansk IGF har været afholdt hvert år siden 2009 sammen med en bred gruppe af danske interessenter. Formålet er debat om forskellige emner i forbindelse med brug af internettet set fra et dansk perspektiv. Konferencen har hvert år tiltrukket over 200 deltagere samt en række spændende talere og oplægsholdere. Dansk IGF er en national version af det internationale IGF, hvor 2000 repræsentanter fra erhvervsliv, NGO’er, regeringer og forskere hvert år drøfter politiske emner om internet governance.

Internetdagen har været afholdt siden 2010. Det er Dansk Internet Forum (DIFO), som står bag konferencen.  På Internetdagen har eksperter og brugere fra både ind- og udland præsenteret forskellige perspektiver på den elektroniske nutid og fremtid. DIFO arbejder for at sikre de bedst mulige rammer for internettet i Danmark og formidler derfor også viden og holdninger om internettet videre til hele det danske internetsamfund.