Facebook LinkedIn Twitter Hvis du deler indholdet, vil udbyderen af servicen sætte en eller flere cookies på din computer.
Nyhed04.10.2013

Iværksætterselskab fra den 1. januar 2014

Emner: Virksomhed og erhverv, Vækst og iværksætteri

Fra 1. januar 2014 bliver det muligt at stifte et Iværksætterselskab. Erhvervsstyrelsen udarbejder i øjeblikket en vejledning, som forventes at ligge klar i anden halvdel af november.

Fra 1. januar 2014 bliver det muligt at stifte et iværksætterselskab (IVS). Et iværksætterselskab stiftes på samme måde som et anpartsselskab, og Erhvervsstyrelsen udarbejder en vejledning til hele processen, som forventes at ligge klar på styrelsens hjemmeside i anden halvdel af november. Men det er først muligt at stifte og få registreret et iværksætterselskab fra den 1. januar 2014.

Et iværksætterselskab er en særlig type anpartsselskab, der opbygger sin kapital gennem selskabets drift. Iværksættere kan stifte selskabet for én krone og derefter opbygge selskabskapitalen ved at opspare 25 pct. af årets overskud i en særlig reserve, indtil selskabskapitalen og den særlige reserve samlet udgør mindst 50.000 kr.

Samtidig træder det nedsatte kapitalkrav for anpartsselskaber i kraft og desuden hovedparten af de øvrige ændringer, som indgår i revisionen af selskabsloven. Kapitalkravet for anpartsselskaber vil fra den 1. januar 2014 være 50.000 kroner.

Læs mere om iværksætterselskaber her