Facebook LinkedIn Twitter Hvis du deler indholdet, vil udbyderen af servicen sætte en eller flere cookies på din computer.
Nyhed02.09.2013

Iværksættere fra hele verden prøver lykken i Danmark

Emner: Vækst og iværksætteri

En app til mobiltelefonen der kan aflæse sygdomme i din urin. En mobil cykelsti der kan rulles ud på landjorden ved fx vejarbejde eller omkørsler. Eller en videnbank hvor studerende og virksomheder kan finde hinanden til fælles projekter. Det er bare nogle af de mange spændende projekter, som unge udenlandske iværksættere skal arbejde med i Danmark det næste år.

LaunchPad Denmark hedder programmet de unge er kommet til Danmark på. Formålet er at hjælpe med at opbygge et miljø i Danmark, der kan tiltrække og fastholde udenlandske iværksættertalenter. Hensigten er, at de kan bidrage til vækst og nye arbejdspladser i Danmark. Det er Erhvervsstyrelsen, der har inviteret dem for at styrke vækstpotentialet i Danmark.

"Iværksættere er mobile, og vi vil gerne have at de også får Danmark med på deres rejse - både for vores og deres skyld. Derfor vil vi gerne gøre en indsats for at brande Danmark ved at vise, at det er muligt at opnå opholds- og arbejdstilladelse til at drive selvstændigt erhverv her i landet. LaunchPad Denmark skal markedsføre Danmark som et attraktivt sted at starte virksomhed for udlændinge." siger Anders Hoffmann, vicedirektør i Erhvervsstyrelsen.

Der er officiel velkomst onsdag d. 4. september for de 30 iværksættere, der over det næste år skal prøve lykken i Danmark.
Det foregår på Københavns Rådhus kl. 16:00 - 18:00.

Erhvervsstyrelsen vil med LaunchPad Denmark arbejde for, at iværksættertalenterne bliver bedre integreret i det danske iværksættersystem, så chancen for, at de bliver i Danmark og skaber nye danske job, bliver større. Launchpad Denmark skal hjælpe med at øge internationaliseringen og professionaliseringen af det danske iværksættermiljø. Endvidere skal det hjælpe med at markedsføre Danmark som et attraktivt sted at etablere en potentiel vækstvirksomhed.

Kontaktperson: Julie Bech Willemoe, Erhvervsstyrelsen,
35 29 19 46 / jubewi@erst.dk