Facebook LinkedIn Twitter Hvis du deler indholdet, vil udbyderen af servicen sætte en eller flere cookies på din computer.
Pressemeddelelse17.05.2013

IP-telefoni overhaler fastnettelefonen

Fastnettelefonen blev allemandseje for godt 50 år side, men nu får den baghjul af IP-telefoni. Den nyeste telestatistik fra Erhvervsstyrelsen viser, at flere foretrækker IP-telefoni frem for fastnet

Vicedirektør i Erhvervsstyrelsen Finn Petersen:

Telestatistikken viser, at selvom det har taget nogle år, så er telefoni via internettet nu blevet hvermandseje. Danskerne er hurtige til at tage de teknologiske udviklinger på teleområdet til sig. De bruger gerne smartphones og alle de andre nye muligheder, det mobile internet giver.

Tal fra den nyeste telestatistik viser, at der nu er lidt over 4.000 flere abonnementer, som benytter IP-telefoni i forhold til fastnet. Det skyldes dog primært, at antallet af fastnetabonnementer falder drastisk. Alene i løbet af 2012 har der været et fald på 13 procent. Dog er der den lille krølle på tallene, at der stadig tales mere i fastnettelefonen end over IP-telefoni. Statistikken viser også, at flere danskere køber samlede pakker til hjemmene med internet, telefon og tv. Typisk indgår muligheden for IP-telefoni i den slags pakker. Der har været en stigning på telepakkerne på 10 procent inden for det seneste år.

Danmark indsamler systematisk oplysninger om brugen af bl.a. telefoni, mobiler, bredbånd og sms-trafik i samarbejde med teleselskaberne. Erhvervsstyrelsen offentliggør to gange om året den samlede statistik. Telestatistikken er blevet udarbejdet siden 1919.

Graf over antallet af abonnementer

Se den nyeste telestatistik her