Facebook LinkedIn Twitter Hvis du deler indholdet, vil udbyderen af servicen sætte en eller flere cookies på din computer.
Pressemeddelelse03.04.2014

Innovation Camp skal åbne digital guldgrube

Danmarks bedste virksomheder, dataspecialister og kreative it-iværksættere udfordrer hinanden på Erhvervsstyrelsens Innovation Camp den 8. og 9. april. Over to dage skal deltagerne idéudvikle, sparre og konkurrere. På finaledagen kåres de bedste og mest effektive ideer til at gøre offentlige data brugbare for virksomhederne.

Den øgede adgang til enorme mængder af offentlige data åbner nye muligheder for virksomheder, it-leverandører og kreative iværksættere. Her er tale om en digital guldgrube af data for de virksomheder, som formår at bruge data til udvikle nye forretningsområder og digitale produkter. Den store udfordring er imidlertid, at finde de gode og effektive måder at gøre offentlige data brugbare for virksomhederne og få udviklet værktøjerne og de digitale produkter.

Innovation Camp skal kickstarte udviklingsprocessen

For at kickstarte denne udviklingsproces har Erhvervsstyrelsen den 8. og 9. april inviteret udvalgte virksomheder, it-leverandører, studerende, kreative hoveder og dataejere til Innovation Camp den 8. og 9. april. Over to dage skal deltagerne idéudvikle, sparre og dyste om de bedste forslag til, hvordan offentlige data bedst kan gøres brugbare for private virksomheder. Til slut kåres de bedste idéer, som går videre til et forløb med udvikling af prototyper, hvor ideerne omsættes til konkrete IT-løsninger.

Vinderne kåres ved den store finale den 9. april

Der er mere end 60 kreative og kompetente deltagere på Campen, som bl.a. tæller repræsentanter for både små og store virksomheder, it-leverandører og offentlige myndigheder, der ejer data. Blandt talerne på Campen er Mikkel Holm Sørensen, strategisk rådgiver og partner i KL/7 og Birgitte Andersen, direktør i Big Innovation, som er baseret i London. Onsdag den 9. april kåres vinderprojekterne ved finalen på IT-Universitetet i København.

Læs mere om Innovation Camp og Case Competition her