Facebook LinkedIn Twitter Hvis du deler indholdet, vil udbyderen af servicen sætte en eller flere cookies på din computer.
Pressemeddelelse31.10.2014

Hovedstaden løfter Danmarks eksport til udlandet

Emner: Vækst og iværksætteri, Internationalt

Region Hovedstaden kommer ind på en klar førsteplads som Danmarks mest eksporterende region. Samtidig har hovedstaden som den eneste blandt landets regioner formået at fastholde beskæftigelsen under finanskrisen 2008 til 2012. Det viser helt nye tal fra Danmarks Statistik.

Helt nye tal fra Danmarks Statistik lavet for Erhvervsstyrelsen viser, at Hovedstadsregionen er den absolut mest eksporterende region i Danmark. I 2012 eksporterede hovedstadens virksomheder for 162 mia. kr. og overhalede dermed Region Midtjylland. Region Hovedstaden har nemlig siden 2008 formået at øge eksporten med hele 30 procent.

Region Hovedstaden rangerer også allerøverst blandt Danmarks regioner, når det gælder virksomhedernes evner til at undgå fyringer under finanskrisen. Mens de fire andre danske regioner alle mistede mellem 17-23 procent af beskæftigelsen fra 2008 til 2012, fastholdt hovedstaden sine knap 84.000 beskæftigede.

Opgørelsen fra Danmarks Statistik kommer i kølvandet på en international undersøgelsen fra sidste måned, der placerede Region Hovedstaden som den bedste iværksætteregion blandt EU's 125 regioner.

Marlene Haugaard, direktør i Væksthus Hovedstadsregionen:

De nye tal glæder mig meget og bekræfter i høj grad det indtryk, som vi i Væksthuset har fra vores kontakt til Hovedstadens virksomheder, nemlig at eksportvirksomheder er mere produktive og dermed også mere konkurrencedygtige end andre. Det gør dem bedre rustet til at holde på arbejdspladserne - selv i en krisetid.

Netop derfor er det vigtigt, at vi under Danmarks Vækst- og Iværksætteruge i uge 47 sætter fokus på eksport og internationalisering overfor vækstlaget af mindre virksomheder, så endnu flere kommer i gang med at realisere deres potentiale.

Eksport er netop et af hovedtemaerne under Danmarks Vækst- og Iværksætteruge i uge 47. I løbet af ugen sætter en række arrangementer landet over blandt andet fokus på virksomhedernes eksportmuligheder.

Læs mere om Danmarks Vækst og Iværksætteruge på www.uge47.dk og på Facebook.com/uge47