Facebook LinkedIn Twitter Hvis du deler indholdet, vil udbyderen af servicen sætte en eller flere cookies på din computer.
Nyhed02.12.2016

Hovedpræmievinderne af Nordic Built Cities Challenge i fokus på højt profileret arrangement i Mexico City

De tre hovedpræmievindere af Nordic Built Cities Challenge præsenterede deres løsninger under borgmestertopmøde i Mexico City fra den 30. november til den 2. december 2016.

Mette Skjold fra SLA (The Soul of Nørrebro), Daniela Rosqvist fra WSP Finland (Co-op City) og Mikkel Thams Olsen fra White Arkitekter (Eyes of Runavik) præsenterede deres projekter på side-eventen ”Nordic innovative solutions for smart, sustainable and liveable cities” den 30. november i forbindelse med C40 Mayors Summit i Mexico City.

Præsentationerne foregik efter en dialog mellem de to nordiske borgmestre, som både er en del af C40 og som deltog i Nordic Built Cities Challenge: Frank Jensen fra København og Oslos Raymond Johansen. Borgmestrene drøftede blandt andet nordisk samarbejde indenfor byudvikling. Moderator for eventet var Jesper Nygård, administrerende direktør for Realdania.

Vinderne af Nordic Built Cities Challenge blev kåret ved et arrangement den 3. november i DR Koncerthuset.

De tre hovedpræmievindere af Nordic Built Cities Challenge blev:

Det københavnske klimasikrings- og byudviklingsprojekt "Nørrebrosjælen" vandt den nordiske hovedpræmie og 500.000 NOK.

Læs mere om Nørrebrosjælen her.

Se video her.

Andenpræmien og 400.000 NOK gik til projektet ”Co-op City”, som præsenterer løsninger med fokus på cirkulær økonomi, der skal hjælpe med at omdanne Kera distriktet i Espoo (Finland) til et nyt pulserende bykvarter, hvor fællesskabet er et centralt element.

Se video her.

Tredjepræmien og 300.000 NOK gik til ”Eyes of Runavík”, som er et forslag skabt med den danske afdeling af White Arkitekter i spidsen. Deres løsning har vist innovative måder at etablere et attraktivt beboelseskvarter i stejlt terræn på Færøerne - uden at gøre store indhug i landskabet.

Se video her.