Facebook LinkedIn Twitter Hvis du deler indholdet, vil udbyderen af servicen sætte en eller flere cookies på din computer.
Nyhed20.12.2017

Har du husket at registrere reelle ejere?

Emner: Virksomhed og erhverv

Fredag den 1. december 2017 udløb fristen for at registrere reelle ejere. Glemte du fristen? Så se her, hvad du kan gøre.

Godt 350.000 virksomheder skal sende oplysninger om deres reelle ejere til os. Fristen udløb 1. december, men du kan godt nå det.

Omkring 75 procent af de virksomheder, der er omfattet af reglerne, havde den 1. december 2017 foretaget registrering af reelle ejere. Vi opfordrer de sidste til at få bragt registreringen på plads hurtigst muligt via Virk Indberet.

Ledelsens ansvar

Virksomhedens ledelse har ansvaret for at identificere og registrere oplysningerne om de reelle ejere. Sker det ikke, risikerer virksomheden en bøde.

Virksomheden skal løbende sørge for at opdatere oplysningerne om reelle ejere. Og det skal ske hurtigst muligt efter, at ændringerne sker.

Vær opmærksom på, at nogle virksomheder skal registrere både reelle ejere og de såkaldte legale ejere. Oplysninger om virksomhedens reelle ejere skal registreres, selv om virksomheden tidligere har registreret oplysninger om virksomhedens legale ejere.

Hvorfor registrere reelle ejere?

Kravet om at registrere reelle ejere skal skabe øget gennemsigtighed i ejerstrukturer og bunder i hvidvaskregler, som trådte i kraft i maj 2017. Det skal medvirke til at forhindre hvidvask, terrorfinansiering og skatteunddragelse.

Nyttig info

Her på hjemmesiden kan du blandt andet finde styrelsens opdaterede vejledning, korte registreringsguides og få svar på de oftest stillede spørgsmål, herunder om du er omfattet af reglerne.

Registrering af ejerforhold

Har du spørgsmål, du ikke kan få besvaret her på hjemmesiden, er du velkommen til at kontakte vores Kundecenter på tlf. +45 70 80 85 89. Kundecentret har åbent mandag-torsdag fra 8.30-16 og fredag fra 9.00-15