Nyhed

Grønlandske virksomheder og myndigheder er nu en del af CVR

De grønlandske virksomheder og grønlandske offentlige myndigheder er nu en del det Centrale Virksomhedsregister (CVR).

  • 8. januar 2018
  • Regler for virksomheder

Det grønlandske erhvervsregister (GER) er den 3. januar 2018 flyttet over i CVR.

Det betyder, at de grønlandske virksomheder og myndigheder fremgår af CVR med CVR-nummer, branche, produktionsenheder, virksomhedsdeltagere m.v. på linje med tilsvarende danske virksomheder. Det bliver samtidigt muligt at tilgå virksomhedsoplysninger på grønlandsk på samme måde, som CVR i dag kan tilgås på engelsk.

De grønlandske virksomheder har fået deres egen grønlandsk-sprogede selvbetjeningsløsning på Virk Indberet til registrering (start, ændre og ophør) af grønlandske virksomheder.

De grønlandske kapitalselskaber har fået et CVR-nummer, som er offentliggjort i CVR på Virk, ligesom de har fået registreret en eller flere underliggende produktionsenheder. Herudover vil offentliggørelsen af grønlandske kapitalselskaber ikke ændre sig.

I alt har godt 6000 grønlandske juridiske enheder fået et CVR-nummer, hvoraf godt halvdelen er enkeltmandsvirksomheder, og ca. 1000 er kapitalselskaber. De resterende fordeler sig på virksomhedsformerne interessentskaber, kommanditselskaber, partsrederier, fonde, foreninger, offentlige myndigheder og grønlandske afdelinger af udenlandske selskaber eller virksomheder.

Der er ikke foretaget ændringer i registreringsløsningerne for de danske virksomheder og selskaber.

Lovgrundlag og baggrund: