Facebook LinkedIn Twitter Hvis du deler indholdet, vil udbyderen af servicen sætte en eller flere cookies på din computer.
Nyhed06.02.2015

GlobalConnect udruller hurtigt bredbånd på Bornholm

Emner: Tele og internet

GlobalConnect udbygger nu den digitale infrastruktur på Bornholm. Det betyder et digitalt løft til øen. Udbygningen af den digitale infrastruktur vil være tilgængelig for alle udbydere på markedet,

GlobalConnect har bekræftet, at selskabet vil skabe dækning for 7.000 husstands-, virksomheds- og sommerhusadresser på Bornholm. Det sker med et statsligt tilskud på 60 mio. kr., som GlobalConnect fik tilsagn om i december 2014.

GlobalConnect har derudover købt Østkrafts fibernet. Dette  skal  ifølge selskabet  danne grundlag for den videre udbygning. GlobalConnect oplyser, at hele det bornholmske net vil være åbent for alle udbydere på markedsvilkår.

Endelig vil GlobalConnect stifte Bornholms Digitale Udviklingsfond. Fondens  formål bliver at fremme og understøtte den digitale udvikling lokalt på Bornholm.

Regeringen afsatte i Vækstplan DK fra 2013 60 mio. kr. til bedre bredbånd på Bornholm. Formålet med midlerne er at give bornholmerne et markant løft i adgangen til hurtigt bredbånd. Dette skal bidrage til at skabe øget vækst og udvikling på  øen.

Læs mere om aftalen

 

Kontakt: Marlene Kønig, Erhvervsstyrelsen, tlf. 35 29 12 29, e-mail: Markon@erst.dk