Facebook LinkedIn Twitter Hvis du deler indholdet, vil udbyderen af servicen sætte en eller flere cookies på din computer.
Pressemeddelelse13.11.2015

Global Entrepreneurship Week er lige om hjørnet

Emner: Vækst og iværksætteri


Iværksætterugen (GEW) løber af stablen fra den 16. til den 22. november i hele landet.

Iværksætterugen er et overflødighedshorn af redskaber til at udvikle iværksætteres forretning, udvide deres netværk eller klæde alle grundigt på til at springe ud som iværksætter. Der er arrangementer i hele landet, og hjemme fra skrivebordet kan man deltage i et webinar.

> Læs om arrangementerne

Iværksætterugen er tyvstartet

I år sætter GEW særligt fokus på fremtidens iværksættere og værdiskabere; elever, studerende og unge iværksættere under 30 år, der alene eller sammen med andre handler på muligheder og gode idéer, og omsætter disse til værdi for andre.

I uge 43 modtog landets 2227 grundskoler i den anledning en velkommen-tilbage-fra-efterårsferie-gave fra Global Entrepreneurship Week; en kasse pakket med viden, inspiration og tværfagligt undervisningsmateriale rettet mod at styrke børn og unges evne til at tænke nyt, se muligheder og omsætte gode idéer til værdi.

> Læs om iværksætterkassen

Derudover har en række skoler og uddannelsesinstitutioner fra uge 44 haft mulighed for at få besøg af en frivillig GEW-ambassadør; en etableret iværksætter, der har formået at handle på drømme og gode idéer, og som gerne vil inspirere børn og unge til at gøre det samme.
Rigtig mange skoler og ungdomsuddannelser har allerede benyttet sig af muligheden og vi har fået positive tilbagemeldinger på besøgene. Også fra iværksætterne.
Kampagnen med ambassadørbesøg fortsætter foreløbig frem til uge 50, så Fonden for Entreprenørskab sikrer, at så mange børn og unge som muligt får indblik i, hvad det egentlig vil sige at være iværksætter.

Fakta

Global Entrepreneurship Week Denmark (GEW) er hele landets iværksætteruge, der sætter fokus på fremme og udvikling af iværksætterlysten. GEW finder sted i uge 47 og skal generere nye idéer til vækst og entreprenørskab og hjælpe iværksættere med at danne netværk. I år har GEW særligt fokus på fremtidens iværksættere; elever, studerende og unge iværksættere under 30 år, der alene eller sammen med andre handler på muligheder og gode idéer, og omsætter disse til værdi for andre. Derfor vil der allerede fra uge 44 være aktiviteter og arrangementer i hele landet rettet mod børn og unge i grundskolerne, på ungdomsuddannelserne og de videregående uddannelser.

Global Entrepreneurship Week Denmark er arrangeret af Fonden for Entreprenørskab i samarbejde med Erhvervsstyrelsen og en lang række offentlige og private partnere.