Facebook LinkedIn Twitter Hvis du deler indholdet, vil udbyderen af servicen sætte en eller flere cookies på din computer.

Forstædernes Tænketank

Miljøministeriet og Realdania har med Forstædernes Tænketank sat fokus på livet i forstæderne og mulighederne for at udvikle bæredygtige forstæder. 

Over halvdelen af Danmarks befolkning bor, arbejder eller færdes dagligt i forstæderne. Trods det har forstæderne i en årrække stået i skyggen af de indre byområder, når byplanlæggere og investorer skulle placere deres opmærksomhed.

Miljøministeriet og Realdania har med Forstædernes Tænketank sat fokus på livet i forstæderne og mulighederne for at udvikle bæredygtige forstæder. Tænketanken arbejdede fra januar 2011 til september 2012, bestod af en bred vifte eksperter fra universiteter, myndigheder og det private erhvervsliv og var ledet af professor Jens Kvorning fra Kunstakademiets Arkitektskole. Se tænketankens medlemmer

Anbefalinger til bæredygtige forstæder

Tænketanken præsenterede i september 2012 en rapport, der beskriver udfordringer og muligheder i forbindelse med at skabe mere bæredygtige forstæder. Rapporten og den tilhørende pixibog indeholder konkrete anbefalinger til, hvordan man kan arbejde videre med en bæredygtig udvikling af de danske forstæder.

Eksempelprojekter

Aalborg Kommune, Brøndby Kommune, Horsens Kommune og Kerteminde Kommune har undervejs bidraget med input til Forstædernes Tænketank fra en række konkrete projekter, som er blevet gennemført parallelt med arbejdet i tænketanken. 
Læs om eksempelprojekterne

Tænketankens undersøgelser

Forstædernes Tænketank har blandt andet undersøgt dagligliv, regn- og spildevand og transport i forstæderne. 
Læs om undersøgelserne