Facebook LinkedIn Twitter Hvis du deler indholdet, vil udbyderen af servicen sætte en eller flere cookies på din computer.

Faktorer i udviklingsprojekter

I forbindelse med udviklingsprojekter kan Erhvervsstyrelsen godkende faktorer for overførsel af teknologi, software, kapital til udviklingsprojekter og rådgivning m.v.

Hvad er faktorer?

Når en udenlandsk leverandør køber et produkt eller en tjenesteydelse fra en dansk virksomhed, kan Erhvervsstyrelsen godkende, at leverandørens forpligtelse til industrisamarbejde reduceres med det fakturerede beløb. Det kaldes for en faktor 1.

Hvis den udenlandske leverandør bidrager til et udviklingsprojekt i en dansk virksomhed, kan Erhvervsstyrelsen godkende, at leverandørens forpligtelse til industrisamarbejde reduceres med en faktor, der er højere end 1. Det kan ske, hvis det konkrete bidrag har større værdi for den danske virksomhed end salg af leverancer til leverandøren.

Eksempel: Hvis en leverandør betaler 100.000 kr. for udvikling af en ny teknologi i en dansk virksomhed, har det en større værdi for den danske virksomhed end et salg af produkter for 100.000 kr. til leverandøren. I dette tilfælde kan Erhvervsstyrelsen godkende en faktor 5 – altså at den udenlandske leverandørs forpligtelse reduceres med 500.000 kr.

Hvilke faktorer kan Erhvervsstyrelsen godkende?

Bidrag

Faktor

Eksempler

Overførsel af teknologi og software m.v.

7

Den udenlandske leverandør overfører teknologi, som den danske virksomhed kan benytte til udviklingsprojektet og selv råde over efterfølgende

Overførsel af kapital

5

Den udenlandske leverandør betaler for den danske virksomheds omkostninger til udviklingsprojektet

Rådgivning

5

Den udenlandske leverandør stiller egne eksperter eller eksterne rådgivere til rådighed for den danske virksomhed

Stille faciliteter m.m. til rådighed

3

Den udenlandske leverandør stiller sine faciliteter til rådighed for den danske virksomhed, fx til test af prototyper eller stand på udstilling

Salg

1

Den udenlandske leverandør køber eller formidler salg af produkter eller tjenester fra den danske virksomhed