Facebook LinkedIn Twitter Hvis du deler indholdet, vil udbyderen af servicen sætte en eller flere cookies på din computer.
Pressemeddelelse24.05.2013

Fælles EU-mærkning for mobiltelefoner

Ny mærkning skal gøre det nemmere for forbrugerne at vælge den rigtige mobiltelefon. Mobiltelefoners modtageegenskaber kan variere. De afhænger dels af den telefon der benyttes, dels af hvordan brugeren holder sin telefon. Derfor beder de nordiske og baltiske telemyndigheder nu Kommissionen om en mærkningsordning for modtageegenskab.Læs brevet til Kommissionen

En fælles europæisk mærkning for mobiltelefoners modtageegenskaber vil give den nødvendige gennemsigtighed for alle forbrugere i EU og gøre det til en konkurrenceparameter.

Telemyndighederne i Danmark, Estland, Finland, Island, Letland, Litauen, Norge og Sverige opfordrer derfor Kommissionen til at tage de nødvendige initiativer til at indføre en mærkningsordning for mobiltelefoners modtageegenskaber.

Det er afgørende, at forbrugerne får mulighed for at sammenligne mobiltelefoners modtageegenskaber inden køb. En mærkningsordning vil have stor betydning ikke bare for forbrugerne i de nordiske og baltiske lande, men også i resten af Europa.

Antennen er en vigtig del for trådløs kommunikation, og erfaringerne viser, at især antenner i smartphones varierer meget i ydeevne.

Beslutningen blev truffet på et møde mellem direktørerne for telemyndighederne i Danmark, Estland, Finland, Island, Letland, Litauen, Norge og Sverige i Lillesand den 21. og 22. maj. På dagsordenen var også udrulning af bredbånd, mobildækning og sikkerhed.

Fra dansk side er initiativet et led i udmøntningen af regeringens udspil om "Bedre bredbånd og mobildækning i hele Danmark" fra marts 2013.

Kontaktperson: Vicedirektør Finn Petersen, 35 46 66 24