Facebook LinkedIn Twitter Hvis du deler indholdet, vil udbyderen af servicen sætte en eller flere cookies på din computer.

FabLabs

Få adgang til et FabLab - et værksted der er specielt egnet til lynhurtig produktion af prototyper for både iværksætteren og den etablerede industri.

 

Med adgang til et FabLab er det muligt, til en overkommelig pris, at fremstille protyper af næsten alt. Samtidigt skæres selve processen ned fra tidligere at have taget flere måneder til nu kun at tage få dage. Et FabLab består af forskellige maskiner inden for prototypeteknologi, hvoraf de mest kendte er:

  • Laserskærere, der anvendes til udskæring af pladeemner i vilkårlig facon med anvendelse af laserlys.
  • 3D-printere, der lag for lag skaber tredimensionelle objekter i fx plast.
  • CNC-fræsere (Computerized Numerically Controlled), der er produktionsmaskiner, som ved hjælp af en computer kan fremstille mange ensartede komplekse dele i metal og andet materiale. Maskinen kan bruges til at skære store komplekse strukturer, men også mere simple ting som fx møbler.

Der er i dag nogle få FabLabs i Danmark, der allerede på nuværende tidspunkt har medvirket til radikal innovation på en lang række områder. I forbindelse med Uge 47 lancerede Erhvervsstyrelsen Det Mobile FabLab, som er en ombygget bus, der indeholder den nyeste teknologi på området. Det Mobile FabLab skal på turné rundt i landet det meste af året. Når bussen ikke er på tourné holder den enten ved FabHouse i Næstved eller ved Det Grønne Iværksætterhus i Roskilde.