Facebook LinkedIn Twitter Hvis du deler indholdet, vil udbyderen af servicen sætte en eller flere cookies på din computer.
Nyhed07.05.2014

EU-hjælp til lokale bredbåndsprojekter

Emner: Tele og internet

Snart kan blandt andet lokale sammenslutninger, bredbåndsselskaber og kommuner søge hjælp til lokale bredbåndsprojekter i landområder. Hjælpen kommer fra Verdensbanken og er en del af et EU-finansieret program for IKT-, transport og energisektorerne.

Programmet hedder Connecting Europe Facility. I første omgang kan der søges bistand i form af fx teknisk rådgivning til at videreudvikle projekter. Bistanden kan fx bestå i undersøgelse af bredbåndsbehov, kortlægning af den eksisterende bredbåndsinfrastruktur i et lokalområde eller videreudvikling af forretnings- og finansieringsplaner for konkrete bredbåndsprojekter.

Ansøgningsrunden åbner i juni 2014. Det er en god idé allerede nu at begynde at forberede sig for at have de bedste chancer.

På lidt længere sigt åbnes desuden for ansøgninger til lån, garantier og andre tiltag, som kan styrke finansieringen af bredbåndsprojekter. EU-Kommissionen forventer at oprette de nye finansielle muligheder i 2014 og 2015. Finansieringsmulighederne er en del af Connecting Europe Facility.

Du kan få overblik over krav til ansøgninger og få mere at vide om Connecting Europe Facility.