Erhvervsstyrelsen som arbejdsplads

Erhvervsstyrelsen er en attraktiv arbejdsplads med masser af udfordringer og højt til loftet. Bliv klogere på dine muligheder for at søge job hos os - i København, Nykøbing Falster eller Silkeborg. 

  • Opdateret 21. april 2023

Erhvervsstyrelsen har til huse ved Langelinje og på Amager i København. Slotsgade, Nykøbing F og Ferskvandscentret, Silkeborg.  

Erhvervsstyrelsens fire lokationer 233

2 ansatte fortæller her om det at være ansat i Erhvervsstyrelsen.

Teamboard

Maja, 31 år. Fuldmægtig i IT Service

Jeg havde en god veninde, som var ansat og talte meget positivt om arbejdsmiljøet og stemningen på arbejdspladsen. Det gjorde, at jeg fik lyst til at søge en stilling i styrelsen. 

Erhvervsstyrelsen har samtidig et ry for at være faglig kompetente med en bred vifte af fagligheder ansat. Der var dermed en mulighed for ikke kun at komme i kontor med andre statskundskaber, hvilket appellerede til mig. 

I Erhvervsstyrelsen kan jeg bruge min uddannelse som cand.scient.pol. til arbejde med at udvikle og strømline processer, så de er blevet klare, kontrollerbare og effektive. En stor del af arbejdet består desuden af en intern kommunikation til medarbejdere, hvor jeg har brugt min uddannelse til at skrive forståelige vejledninger og nyheder til vores fælles intranet. Der kan godt være brug for en oversættelse fra et teknisk it-sprog til et mere almindeligt sprog, når man arbejder i en It-afdeling, der har noget på hjertet.

Jeg kan godt lide en vis afveksling i arbejdet, hvorfor jeg ofte skifter mellem at arbejde på de større opgaver og løbende at tage hånd om indkomne mails. Jeg foretrækker ikke at have for mange udestående opgaver, når min arbejdsdag er omme; jeg prioriterer derfor at få svaret på de fleste mails i løbet i dagen og skriver altid en liste med opgaver, som jeg vil følge op på i løbet af ugen, hvis ikke jeg når det hele. 

Teammøde

Nicolai, 37 år. Specialkonsulent i Regnskab og Revision

Jeg arbejder til daglig med tilsyn med revisorer, og udfører kvalitetskontrol hos revisionsvirksomhederne i Danmark.

Jeg er en del af ”PIE-teamet”, der står for at udføre kvalitetskontrol hos de revisionsvirksomheder, der afgiver erklæringer med sikkerhed for virksomheder af interesse for offentligheden. Dette er også typisk de største revisionsvirksomheder i Danmark. Derudover deltager jeg i en række arbejder omkring nye initiativer i forhold til regulering af revisorers arbejde, hvilket både kan bestå af vejledning, men også forstadie til ny lovgivning og opdatering af eksisterende love mv.

I mit arbejde hos Erhvervsstyrelsen, arbejder jeg i højere grad ud fra en samfundsopgave end at have fokus på bundlinjen.

I styrelsen har du med en baggrund som revisor, mulighed for at få stillet din faglige nysgerrighed omkring, hvorfor man gør, som man gør i revisionsbranchen og den omfattende regulering, som revisionsbranchen er underlagt. Der er i høj grad fokus på fordybelse og kvalitet med mulighed for at nørde de forskellige facetter af revisionsbranchen og ikke mindst reguleringen heraf.

Min arbejdsdag er præget af skiftende, forskelligartede og ikke mindst super spændende opgaver, der ikke altid er til at forudse. Derfor er det også vigtigt for mig med et godt arbejdsmiljø, hvor jeg selv og mine kollegaer møder glade ind på arbejde hver eneste dag. Sammen er vi super motiverede i forhold til, at vi i fællesskab skal løse en vigtig og relevant samfundsmæssig opgave. Nemlig at være medvirkende til at højne kvaliteten og sikre tillid til de erklæringer, som revisorerne afgiver.

Jeg besluttede mig for at søge stillingen i Erhvervsstyrelsen, da jeg gerne ville have et job, hvor jeg kunne bruge min faglige nysgerrighed som revisor og samtidig have gode og fleksible rammer i forhold til samspillet mellem job og familie. Det får jeg her, hvor tempoet er højt og rammerne gode.