Erhvervsstyrelsen som arbejdsplads

Erhvervsstyrelsen er en attraktiv arbejdsplads med masser af udfordringer og højt til loftet. Bliv klogere på dine muligheder for at søge job hos os - i København, Nykøbing Falster eller Silkeborg.

  • Opdateret 25. marts 2019

Vil du bruge dit talent til at gøre det attraktivt at drive virksomhed i hele Danmark og skabe Europas bedste vilkår for vækst? Så søg et job i Erhvervsstyrelsen - vi har kontakt til alle virksomheder i Danmark.

Vi kan tilbyde dig:

Vi gør meget ud af at sikre en god arbejdskultur, og vores hverdag er præget af åbenhed og en uformel omgangsform.

Typisk vil du kunne tilrettelægge din arbejdstid fleksibelt – selvfølgelig under hensynstagen til kolleger og arbejdsopgaver – så både dit arbejdsliv og dit privatliv kan fungere fornuftigt. Derudover har vi gode barsels- og ferieforhold m.m.

Du får omkring 650 dygtige og søde kollegaer, som du vil møde på kryds og tværs af organisationen - fx til vores årlige sommerfest og julefrokost. Derudover arrangerer vores personaleforening biografture, vinsmagning, julebanko og meget andet.

Du har gode muligheder for at udvikle dine faglige, personlige og samarbejdsmæssige kompetencer i Erhvervsstyrelsen.

I nogle jobs sætter vi mange timer af til sidemandsoplæring, så du er klar til at løse opgaverne på egen hånd. I andre jobs er man hurtigere i gang med sit ansvarsområde.

Kurser eller rokering? Her får du muligheder

Vi har sat kompetenceudvikling i system. Hvert år holder du og din personaleleder en medarbejderudviklinssamtale (MUS), hvor dine kompetencer er på dagsordenen. Her taler I om, hvordan du har løst dine opgaver i det forgangne år. Din chef kan fortælle hvilke planer, der er for områdets/teamets arbejdsopgaver, og sammen kan I drøfte, hvordan dine kompetencer passer ind.

Måske kan en uges kursus give dig nye spændende opgaver. En intern rokering kan også være en mulighed for at lære nyt.

Marie, overassistent:

Jeg arbejder som tekstforfatter i Erhvervsstyrelsen. Vores digitale indberetningsløsninger skal være brugervenlige. Mit job er at kvalitetssikre tekst, så de danske virksomheder forstår teksterne første gang, og agerer på en hensigtsmæssig måde. Det sparer tid for styrelsen, og giver virksomhederne mindre bøvl.

Jeg begyndte i Erhvervsstyrelsen som kontorelev, hvor jeg har fået en generel uddannelse i offentlig administration. Derefter fik jeg et vikariat i Team Brugervenlighed. Her fik jeg for alvor øjnene op for vigtigheden af brugervenlighed i digitale løsninger og ikke mindst tekster. Og mine dygtige kollegaer lærte mig, hvordan en brugervenlig tekst skal sættes sammen.

Har du lyst til at være en del af en succes, så opret en jobagent og få direkte besked, når Erhvervsstyrelsen søger nye medarbejdere.

Hos Erhvervsstyrelsen sætter vi fagligheden i højsædet. Du får et varieret og udfordrende job og mulighed for at arbejde selvstændigt i et stærkt fagligt miljø. Drømmer du om at blive ekspert på dit fagområde, kan du gøre karriere ad specialistvejen.

Når udlandet trækker

Der er også rig mulighed for at få en international karriere i Erhvervsstyrelsen og dermed være med til at skabe Europas bedste vækstvilkår. Vi har hvert år akademiske medarbejdere, som er lånt ud, på udstationering, får orlov eller har en funktion med flere rejser om året.

National ekspert i EU

En udstationering som national ekspert i en af EU's institutioner kan være et oplagt og attraktivt valg i et karriereforløb i Erhvervsstyrelsen. Udstationeringen kan give dig nogle gode oplevelser på det personlige plan, såvel som det kan give dig nye kompetencer og et internationalt netværk.

Som national ekspert arbejder du for EU, men har i kraft af din tilknytning til det hjemlige ministerium mulighed for at være brobygger mellem EU og den danske centraladministration.

Udstationeringen varer typisk to år - med mulighed for forlængelse i yderligere to år.

Bud efter danske eksperter

En anden mulighed er, at du efterhånden får så meget indsigt i et bestemt område, at du er blevet ekspert, og der kommer bud efter din ekspertise fra udlandet - fx inden for teleområdet:

Frederik, cand. merc. jur.:

En dansk vicedirektør og en new zealandsk kommissær møder hinanden på en konference og udveksler gode råd om teleregulering. Et par dage senere modtager Erhvervsstyrelsen en mail fra kommisæren, som spørger, om vi mon kan hjælpe dem. Og sådan gik det til, at jeg et par måneder senere havde min første arbejdsdag down under. Her skal jeg hjælpe den new zealandske konkurrencemyndighed med at udvikle en model til brug for fastsættelse af engrospriser på teleområdet.

I Erhvervsstyrelsen har vi 20 yngre medarbejdere, som arbejder her mellem 15 og 20 timer om ugen, mens de passer deres studier ved siden af.

Vi har brug for både eksperter og generalister - nogle gange søger vi en ørn til statistik, andre gange en effektiv og detaljeorienteret arbejdsbi til at flytte data mellem to systemer.

Martin, stud. mat:

Mit job er nok ret typisk for en studentermedhjælper. Jeg indsamler, analyserer og kvalitetssikrer data til statistikker. Det er som udgangspunkt en rutinepræget proces, men jeg synes jo, det er sjovt at finde på redskaber, der kan lette arbejdet, så jeg programmerede nogle makroer, som kan gøre det automatisk. De er i løbende udvikling, og mine kolleger har været meget positive over for det.

Når du er hos os under din studietid, får du samme gode vilkår som alle andre: eget hæve-sænke-bord, pc, lækker frokostordning, invitationer til fredagsbar, julefrokost, teater, sportsarrangementer og mulighed for at lave din egen café latte.

Opret en jobagent, så du får direkte besked, når vi har et ledigt studenterjob - og del det gerne i dit netværk.

Ledige stillinger og Jobagent

Vi søger løbende nye kolleger med kompetencer inden for digitalisering, internationalisering, jura, kommunikation, økonomi, erhvervsforhold, ledelse, service og administration.

Uanset din baggrund skal du være fagligt dygtig og indstillet på at påtage dig nye opgaver, når det kræves. For hos os er fleksibilitet ikke bare et ord, vi skriver i vores jobannoncer - det er en nødvendighed.

Som offentlig myndighed kan vi ikke ansætte på baggrund af uopfordrede ansøgninger. Hvis du vil have direkte besked, når vi slår nye stillinger op, kan du derfor med fordel oprette en jobagent.

Følg os

Bliv en del af Erhvervsstyrelsens netværk på LinkedIn. Så bliver du opdateret, hver gang der kommer nye stillingsopslag.

Følg os på LinkedIn