Facebook LinkedIn Twitter Hvis du deler indholdet, vil udbyderen af servicen sætte en eller flere cookies på din computer.
Nyhed04.03.2014

Erhvervsdata kan blive en god forretning

Emner: Digitalisering

Virksomheder har gode muligheder for at bruge de enorme mængder offentlige data til at udvikle nye forretningsområder og produkter. Udfordringen er at finde de gode måder at gøre det på, og derfor inviterer Erhvervsstyrelsen til Innovation Camp i april.

Der er åbnet nye muligheder for kreative sjæle, som forstår at udvikle nye digitale produkter og services, efter at det offentlige har givet fri adgang til en lang række data. I Erhvervsstyrelsens regi kan man for eksempel frit hente en lang række data fra Det Centrale Virksomhedsregister, CVR. Men der er også gratis adgang til en række ejendomsdata, teledata samt store datasæt fra Geodatastyrelsen, SKAT, Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter og Miljøportalen.

De enorme datamængder kan udvikle sig til en digital guldgrube for de virksomheder, som forstår at bruge dem til at udvikle nye produkter og services. Samtidig er der et stort potentiale, hvis virksomhederne kan udnytte data til at effektivisere arbejdsgange eller til at udvikle nye forretningsidéer. Den store udfordring er imidlertid at udvikle nye måder og værktøjer til at overskue og anvende de mange tilgængelige datasæt.

Innovation Camp den 8. og 9. april

Derfor inviterer Erhvervsstyrelsen til Innovation Camp i april måned. Her samler styrelsen kreative hoveder fra virksomheder, it-leverandører, dataejere og studerende, som arbejder med Business Intelligence. De skal lade idéerne blomstre, bruge hinanden som sparringspartnere og sammen udvikle konkrete løsninger. Idéerne og de kreative løsninger kommer så til at danne grundlag for et forløb med udvikling af prototyper, hvor virksomheder, der arbejder med IT og Business Intelligence, omsætter idéerne til konkrete IT-løsninger.

Innovation Camp afholdes den 8. og 9. april 2014. Virksomheder, it-leverandører, dataeksperter, studerende og andre interesserede kan tilmelde sig senest 21. marts 2014.

Læs mere om Virk Data

Tilmeld dig Innovation Camp her