Facebook LinkedIn Twitter Hvis du deler indholdet, vil udbyderen af servicen sætte en eller flere cookies på din computer.
Pressemeddelelse28.01.2013

Ejerskifteindsats samler 34 stærke organisationer i unikt partnerskab

Emner: Vækst og iværksætteri

Alt for få virksomheder planlægger deres ejerskifte i tide - og det koster arbejdspladser og omsætning. Nyt partnerskab skal sikre, at ejerskifte kommer på dagsordenen i virksomhederne.

62 pct. af de mindre virksomheder skal ejerskiftes indenfor de næste 10 år. Alligevel mangler 40 pct. af dem en strategi for ejerskifte.

Vicedirektør i Erhvervsstyrelsen Anders Hoffmann:

Det er et stort problem, hvis virksomhederne ikke forbereder deres ejerskifte. Alene de 20.000 familieejede virksomheder i Danmark risikerer at tabe 1 mia. kr. på ejerskifter, hvis de ikke planlægger omhyggeligt.

Derfor er det vigtigt, at nøglespillerne i erhvervslivet nu går sammen i en fælles indsats for at sikre, at ejerskifte bliver en del af virksomhedernes langsigtede planlægning.

Erhvervsstyrelsen er initiativtager til partnerskabet ”EjerskifteDanmark”, som gennem de næste 1½ år skal understøtte både sælgere og købere af virksomheder.

De skal opsøge og vejlede virksomhederne - og de skal gennemføre en række lokale aktiviteter i samarbejde med lokale erhvervsfremmeaktører og private rådgivere. Hele indsatsen bindes sammen af en kampagne, der skal skabe opmærksomhed blandt rådgivere, sælgere og potentielle købere.

I torsdags mødtes partnerskabet for første gang – og diskuterede, hvordan de hver især kan målrette indsatsen til deres netværk. Den komplette liste med partnere kan findes på projektets hjemmeside www.ejerskiftedanmark.dk. Her kan man også finde viden og nyheder om ejerskifte.

Kontakt: Projektleder, chefkonsulent Jette Poulsen, PlussLeadership, 25 15 98 82jep@pluss.dk

Fakta

  • 62 pct. af de mindre virksomheder skal ejerskiftes indenfor de næste 10 år. Alligevel mangler 40 pct. af dem en strategi for ejerskifte. Disse tal er fra 2009 og stammer fra en spørgeskemaundersøgelse om ejerskifte, som Erhvervsstyrelsen fik gennemført i samarbejdet med DI, Håndværksrådet og internationale forskere (INSEAD i Frankrig og CEBR i Danmark). Undersøgelsen var baseret på 2.532 besvarelser fra virksomheder med gennemsnitligt 12 ansatte.
  • Alene de 20.000 familieejede virksomheder i Danmark risikerer at tabe 1 mia. kr. på ejerskifter, hvis de ikke planlægger omhyggeligt. Tallet stammer fra publikationen ”Ejerskifte – din virksomheds fremtid” fra 2008.