Facebook LinkedIn Twitter Hvis du deler indholdet, vil udbyderen af servicen sætte en eller flere cookies på din computer.
Nyhed22.03.2013

Digital indberetning af årsrapporter går som planlagt

Emner: Virksomhed og erhverv

Overgangen til digital indberetning af regnskaber - kaldet årsrapporter - forløber som planlagt. Det fremgår af Erhvervsstyrelsens halvårlige orientering om digitale regnskaber til Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget. Mere end 90 pct. af de mindre virksomheder indberetter nu årsrapporten digitalt.

Små virksomheder indberetter allerede årsrapporten digitalt. Nu omfattes mellemstore og store virksomheder i regnskabsklasse C. De børsnoterede virksomheder og statslige aktieselskaber omfattes næste år. Erhvervsstyrelsens orientering redegør for status på overgangen til obligatorisk digital indberetning af årsrapporter og beskriver den information og vejledning, der skal gøre overgangen til obligatorisk digital indberetning lettere.


Små virksomheder i regnskabsklasse B indberetter allerede årsrapporten digitalt. For disse virksomheder er der en digitaliseringsgrad på over 90 pct, og i 2012 modtog styrelsen ca. 60.000 årsrapporter digitalt.
For mellemstore og store virksomheder i regnskabsklasse C bliver det obligatorisk at indberette årsrapporten digitalt, hvis der er tale om årsrapporter med balancedato efter den 31. december 2012.
For børsnoterede virksomheder og statslige aktieselskaber i regnskabsklasse D bliver det obligatorisk at indberette årsrapporten digitalt, hvis der er tale om årsrapporter med balancedato efter den 31. december 2013.


For at sikre en smidig overgang til digital indberetning af årsrapporter har Erhvervsstyrelsen iværksat en række konkrete tiltag på forskellige områder. Virksomheder kan bl.a. finde information på www.erhvervsstyrelsen.dk om de mulige indberetningsløsninger, og hvordan man som virksomhed omstiller sig til digitale årsrapporter. På hjemmesiden er der også flere vejledninger og svar på typiske spørgsmål. Vejledningen er tilpasset udvalgte målgrupper. Blandt andet er der vejledning, der særligt retter sig mod revisorer og virksomheder og teknisk dokumentation, der henvender sig til teknikere.
I orienteringen redegøres der desuden for videreudviklingen af de digitale indberetningsløsninger.

Læs mere om orienteringen om digitale årsrapporter

Læs mere om at omstille sig til digitale årsrapporter

Abonner på specifikke nyheder om digitale årsrapporter