Facebook LinkedIn Twitter Hvis du deler indholdet, vil udbyderen af servicen sætte en eller flere cookies på din computer.
Nyhed16.06.2016

Lokale vindere af Nordic Built Cities Challenge er fundet

Emner: By og Bolig

Vinderne af de seks nationale konkurrencer i Nordic Built Cities Challenge er blevet annonceret i Helsinki d. 16. juni.

Vinderen af den samlede nordiske konkurrence præsenteres i København til november.

De seks lokale vindere er:

“It takes a block”, Sverige
“Spot On Kársnes”, Island
“Eyes of Runavík”, Færøerne
”Co-Op City”, Finland
“Flying Carpet”, Norge
“The Spirit of Nørrebro”, Danmark

Bæredygtige løsninger til boliger og byudvikling

Prisoverrækkelsen den 16. juni fandt sted ved Nordic Built Cities Benchmarking Forum i Helsinki. Begivenheden samlede mere end 200 interessenter for byudvikling fra hele Norden. De 23 finalister i Nordic Built Cities Challenge har udviklet løsninger på udfordringer i relation til klimaændringer og bæredygtig byudvikling på seks konkrete steder i norden - i København, Oslo, Malmø, Espoo, Kópavogur og Runavík på Færøerne.

Vinderen af den samlede nordiske konkurrence præsenteres til november

Nu hvor alle nationale vindere er fundet, bliver alle teams inviteret til at konkurrere i den sidste fase af Nordic Built Cities Challenge. Vinderen kåres med den prestigefyldte Nordic Built Cities Challenge Award den 3. november 2016 i København.

Vinder i den danske konkurrence: Æstetisk klimatilpasning i Hans Tavsens Park, Nørrebro

Vinderen af ​​den danske del af Nordic Built Cities Challenge blev ”Nørrebrosjælen”. Nørrebrosjælen er et projekt, der omhandler klimatilpasning i Hans Tavsens Park på Nørrebro. Juryen roste bl.a. forslaget for at være klimatilpasning med høj arkitektonisk kvalitet.

Bag vinderforslaget står:

SLA (DK)
ArkiLab (DK)
Aydin Soei (DK)
Social Action (DK)
Den nationale platform for gadeidræt (DK)
Rambøll (DK)
Todd Saunders arkitekter (NO)

Læs mere om vinderne af den danske del af konkurencen her.

Flere danske vindere

Flere af vinderne i de andre nordiske lande havde også dansk islæt. Bla. Sted ApS og BOGL aps, som var en del af teamet bag vinderforslaget "It takes a block," som vandt konkurrencen i Sverige med deres forslag til Sege Park i Malmö.

På Færøerne vandt forslaget "Eyes of Runavik," hvor den danske afdeling af White Arkitekter har været hovedudvikler. Her var udfordringen, hvordan man bygger moderne, innovative og bæredygtige familieboliger på en stejl bjergside med minimalt aftryk på det naturlige landskab. Ifølge juryen udmærker det vindende forslag fra White sig specielt ved at udnytte landskabets konturer maksimalt og skabe kvaliteter, der ikke ville eksistere på flad jord.

Læs mere om Nordic Built Cities Challenge og alle vinderne her.