Facebook LinkedIn Twitter Hvis du deler indholdet, vil udbyderen af servicen sætte en eller flere cookies på din computer.
Pressemeddelelse21.11.2014

Danmark er det 4. bedste iværksætterland i verden

Det årlige internationale iværksætterindeks GEDI placerer nu Danmark som verdens fjerde mest attraktive land for iværksættere.

Rettelse: Det er blevet Erhvervsstyrelsen bekendt, at der er udkommet en ny udgave af Global Entrepreneurship and Development Index for 2015, som placerer Danmark på en 6. plads og ikke en 4. plads som verdens bedste iværksætterland. Læs pressemeddelelse her.

I det internationale indeks "Global Entrepreneurship and Development Index" er Danmark i konkurrence med 120 lande hoppet fra en ottende til en fjerdeplads i forhold til sidste år. Danmark bliver nu kun overgået af USA, Australien og Sverige.

Placeringen kommer i kølvandet på en række nye internationale iværksætteropgørelser, der alle placerer Danmark højt blandt verdens allerbedste iværksætterlande. Senest er også København og hovedstadsområdet kåret som EUs bedste iværksættermiljø blandt EUs 125 regioner.

Med fjerdepladsen på GEDI-indekset overhaler Danmark lande som Holland, England og Schweiz. Danmark scorer især højt for sit høje uddannelsesniveau og for at gøre det let at starte virksomhed, skabe konkurrence og for landets evne til at sprede og tilegne sig ny teknologi.

Ifølge indekset klarer vi os til gengæld mindre godt, når det kommer til vores tro på egne evner, vores risikovillighed til at fejle og evnen til at spotte den gode forretningsmulighed.

Under Danmarks Vækst- og Iværksætteruge i uge 47 sætter Erhvervsstyrelsen med over 250 arrangementer i hele landet fokus på blandt andet rammevilkårene for kommende og eksisterende iværksættere.

Læs mere om

 og om Danmarks Vækst og Iværksætteruge på www.uge47.dk.

Pressekontakt: Karen Købsted karkob@erst.dk

Erhvervsstyrelsen

Tlf.: 35 29 13 07