Facebook LinkedIn Twitter Hvis du deler indholdet, vil udbyderen af servicen sætte en eller flere cookies på din computer.
Nyhed05.12.2014

CVR flytter ind på Virk

Emner: Digitalisering, Virksomhed og erhverv, Vækst og iværksætteri

Fredag den 5. december 2014 flytter et nyt og moderniseret CVR ind på Virk, hvor det bliver en del af Virk Data. Flytningen betyder, at CVR.dk lukker.

Det Centrale Virksomhedsregister, CVR, er blevet moderniseret og flytter nu ind på erhvervsuniverset Virk. Her kommer det til at ligge sammen med Virk Data, som er erhvervslivets indgang til åbne, offentlige data.

CVR bliver dermed bundet tæt op ad den indsats Virk Data gør for at få åbne, offentlige data ud i virksomhederne ved hjælp af blandt andet hackathons og udstilling af serviceydelser baseret på offentlige data.

Nu bliver det gratis at hente regnskaber

I det nye CVR bliver det gratis at hente regnskaber. Hidtil har et regnskab fra CVR kostet 37 kr. I første omgang er det kun muligt at hente regnskaberne enkeltvis, men Erhvervsstyrelsen arbejder på en service, der skal gøre det muligt at lave større dataudtræk fra CVR.

Betina Hagerup, direktør i Erhvervsstyrelsen:

For virksomhederne er der et stort vækstpotentiale i øget brug af data. Derfor arbejder vi - som led i regeringens Vækstpakke - på at stille løsninger til rådighed, der gør det nemmere for virksomhederne at få adgang til at anvende offentlige, erhvervsrelevante data. Den løsning vi nu lancerer, giver mulighed for at hente regnskaber gratis enkeltvis. På sigt vil vi gøre det muligt at hente alle regnskabsdata gratis.

Tag CVR med i marken

Det nye CVR kan bruges på både tablet og smartphone. Det betyder, at man kan tage CVR med i marken og f.eks. få vist de virksomheder, der er i det postnummer eller på den adresse, hvor man befinder sig.

CVR har desuden fået helt nyt og brugervenligt design, der gør det nemmere og mere overskueligt at anvende.

Se det nye CVR. kl. 17.

kontakt: Kommunikationsmedarbejder Marlene Kønig Tlf.: 35 29 12 29 / Markon@erst.dk