Facebook LinkedIn Twitter Hvis du deler indholdet, vil udbyderen af servicen sætte en eller flere cookies på din computer.
Nyhed16.06.2013

20 millioner kr. til grøn omstilling

Emner: Vækst og iværksætteri

Grøn Omstillingsfond har netop uddelt næsten 20 mio. kr. til 9 nye projekter, der blandt andet skal minimere madspild i cateringsbranchen, lave nyt modetøj ud af kasserede tekstiler og finde løsninger til at undgå kloakvand i kældre som følge af skybrud.

Grøn Omstillingsfond har besluttet at støtte en række projekter, der alle fremmer den grønne omstilling i Danmark og samtidigt har potentiale til at styrke danske virksomheders konkurrenceevne og skabe nye job.

Fonden har udvalgt i alt 9 grønne projekter ud af de 47 ansøgninger, som fonden har modtaget.

Tilsammen dækker projekterne over en række områder inden for bl.a. produktinnovation og re-design, bæredygtige materialer, bæredygtig omstilling i mode- og tekstilbranchen samt mindre spild af fødevarer.

Læs mere om Grøn Omstillingsfond på www.groenomstilling.dk.

Fakta:

  • Grøn Omstillingsfond blev etableret i forbindelse med den grønne aftale mellem regeringen og Enhedslisten om finansloven for 2013.
  • Grøn Omstillingsfond modtog i alt 47 ansøgninger med et samlet ansøgt tilskudsbeløb på 113 mio. kr. - eller næsten tre gange så meget som de 40 mio. kr., der er afsat til fonden i 2013. Heraf er 10 mio. kr. afsat til et program, der skal få flere virksomheder til at omstille deres forretning ved at anvende nye grønne forretningsmodeller. ã000

Projekter støttet af Grøn Omstillingsfond: