Facebook LinkedIn Twitter Hvis du deler indholdet, vil udbyderen af servicen sætte en eller flere cookies på din computer.
Nyhed17.09.2013

10 syd- og sønderjyske biblioteker klar til at hjælpe erhvervslivet

Emner: Digitalisering

Digitaliseringen er over Danmark. Siden 1. juli har alle virksomheder og foreninger med et CVR-nummer skullet indberette moms via internettet. Den 1. november skal alle virksomheder og foreninger oprette en digital postkasse. Digitaliseringen gør det meget nemmere. Men for nogle enkelte er det svært. De kan nu få hjælp til betjening på biblioteket

Ifølge direktør i Erhvervsstyrelsen Betina Hagerup betyder digitaliseringen, at virksomhederne vil opleve en hurtigere, nemmere og mere sikker kontakt med det offentlige. Desuden sparer både det offentlige og virksomhederne tid og penge på porto.

- Vi ved dog, at nogle virksomheder og foreninger oplever, at det er svært at bruge nettet, når de skal bruge de digitale løsninger, siger Betina Hagerup og peger på den personlige hjælp, som i alt 70 biblioteker landet over tilbyder de virksomheder eller foreninger, som har svært ved at bruge en computer.

- Jeg er meget glad for samarbejdet med bibliotekerne, som betyder, at vi nu kan få alle virksomheder og foreninger med på digitaliseringsvognen, siger hun.

I det syd- og sønderjyske er 10 biblioteker ud af 12 med i kampagnen. Her koordineres indsatsen fra Vejle Bibliotekerne. Ifølge koordinator Judith Benz Therkelsen havde de 10 biblioteker den 1. september tilsammen vejledt omkring 50 virksomheder og foreninger.

- Det er et helt forventeligt billede. Når vi nærmer os den 1. november, som er skæringsdatoen for oprettelse af den digitale postkasse, regner vi med, at virksomhederne begynder at røre på sig, siger hun og forudser, at bibliotekerne får mere travlt i oktober.

Ifølge Judith Benz Therkelsen er de virksomheder, der har modtaget it-vejledning på de syd- og sønderjyske biblioteker, enkeltmandsvirksomheder, foreninger og mindre virksomheder i håndværks- og restaurationsbranchen.

Virksomhederne får typisk hjælp til medarbejdersignatur og tilmelding til Digital Post. Flere selvstændige med en enkeltmandsvirksomhed har brug for hjælp til at skelne mellem, hvornår de optræder som sig selv, og hvornår de optræder som deres virksomhed på nettet.

Op til den 1. september hjalp Vejle Bibliotekerne flere virksomheder med indberetning af moms. En enkelt måtte biblioteket dog afvise. Han ringede lørdag den 31. august, hvor ingen af bibliotekets to it-vejledere var til stede.

- Men nu ved han til næste gang, at han skal ringe og bestille en tid i lidt bedre tid, siger Judith Benz Therkelsen.

Foruden Vejle Bibliotekerne er bibliotekerne i Kolding, Haderslev, Aabenraa, Tønder, Sønderborg, Vejen, Esbjerg, Varde og Billund med i Erhvervsstyrelsens og Kulturstyrelsens kampagne.

Foto

It-hjælp i Sydjylland

Billedtekst: På Vejle Bibliotekerne står Inger Andersen og Hans Henrik Francke for it-vejledningen af virksomheder.

Kontakt

Kommunikationsmedarbejder Julie Bech Willemoe, 35 29 19 46, jubewi@erst.dk

Fakta

Biblioteket hjælper dig med at:

  • Komme i gang med at bruge en computer.
  • Oprette en NemID medarbejdersignatur, der er din virksomheds eller forenings digitale nøgle til selvbetjening på nettet.
  • Oprette en digital postkasse, så din virksomhed eller forening kan modtage post fra det offentlige. Postkassen skal være oprettet inden 1. november 2013.
  • Give fuldmagt til din revisor, bogholder eller andre der ordner papirarbejdet for din virksomhed.
  • Starte virksomhed og ændre oplysninger om virksomheden.
  • Sende elektronisk faktura til det offentlige.
  • Indberette moms.
  • Indberette syge- og barselsdagpenge.

SMS-tjeneste

Send en SMS med teksten: BIB [postnummer] til 1940. Så får du telefonnummeret til det nærmeste bibliotek, der kan hjælpe. Ring og lav en aftale med dem. Servicen koster almindelig sms-takst. Læs mere om it-hjælpen på www.virk.dk/bib

Hot-line

Du kan også få hjælp til medarbejdersignatur og Digital Post ved at ringe på telefon: 70 80 86 86. Hotlinen har åbent mandag-fredag kl. 9-18.

On-line hjælpeunivers

Der er udarbejdet et lettilgængeligt on-line hjælpeunivers, der guider virksomhederne med at oprette en digital postkasse www.virk.dk/postkasse