Facebook LinkedIn Twitter Hvis du deler indholdet, vil udbyderen af servicen sætte en eller flere cookies på din computer.
Nyhed04.06.2014

10 nye projekter skal spinde guld på genbrug

Overskydende vand fra boringer hos Faxe Kalk skal genbruges som kølevand hos Royal Unibrew. Og vand fra aflastningsboringer hos Faxe Vandforsyning skal genbruges hos Haslev Fjernvarme. Det er et af de 10 projekter, der netop har fået støtte under tilskudsordningen Grøn Industrisymbiose.

En grøn industrisymbiose er et samarbejde, hvor flere virksomheder eller produktionsenheder genanvender hinandens restprodukter eller affald.

Chefkonsulent i Erhvervsstyrelsen Dorte Vigsø:

I en verden med knappe ressourcer giver det god mening at genbruge hvor vi kan - og restprodukt for den ene, kan være en guldgrube for en anden.

Virksomheder, der har fundet sammen med potentielle symbiosepartnere kan søge om tilskud til teknisk, juridisk eller finansiel rådgivning, der kan afklare, om det kan betale sig at gennemføre symbiosesamarbejdet.

Chefkonsulent i Erhvervsstyrelsen Dorte Vigsø:

Vores erfaring viser, at det i nogen tilfælde kan være vanskeligt for virksomhederne at finde tiden og midlerne til at undersøge forretningsmulighederne i køb og salg af restprodukter. Formålet med støtteordningen er at tilføre de ekstra ressourcer, der kan bane vejen for nye grønne industrisymbioser.

Der er planlagt fem ansøgningsrunder for tilskud under Grøn Industrisymbiose i 2014 med en økonomisk ramme på 3,5 mio. kr.

Den første ansøgningsrunde er netop gennemført med 1 mio. kr. i puljen. Erhvervsstyrelsen modtog 14 ansøgninger, hvoraf 10 fik tilsagn.

Næste ansøgningsrunde har frist den 10. juni. Læs mere og ansøg på http://groenomstilling.erhvervsstyrelsen.dk/gronindustrisymbiose

Kontakt: Kommunikationsmedarbejder Dorte Kaiser, dorkai@erst.dk / 35 29 19 51