Spring navigation over
Indhold start

Erhvervsstyrelsen har lukket mellem jul og nytår fra den 23. december 2014 til og med fredag den 2. januar

Danmark administrerer EU-støtte til topkarakter

Ny rapport fra Revisionsretten i Luxembourg viser, at Danmark er den gode elev i klassen, når det kommer til at overvåge og administrere udbetaling af EU-støtte.

Danmark er vurderet på det største fondsprogram for perioden 2000-2006 med EU-midler for cirka 2,5 milliarder kroner, og har fået grønt lys i alle kategorier. Den samlede konklusion er, at Danmark effektivt overvåger og kontrollerer EU-støtten.

Direktør i Erhvervs- og Byggestyrelsen Finn Lauritzen:

- Det glæder mig selvfølgelig, at vi i Erhvervs- og Byggestyrelsen er gode til at forvalte de penge, vi modtager fra EU’s strukturfonde, men vi skal ikke hvile på laurbærrene. Vi skal også fremover være årvågne og fokusere på de store udfordringer programmerne giver og fortsætte det flotte arbejde.

Revisionsretten i Luxembourg er netop kommet med sin årlige revisionsrapport af EU’s årsregnskab. Rapporten viser, at medlemslandene har store problemer med at overholde reglerne for udbetaling af EU-støtte, og at mere end 30 milliarder kroner slet ikke skulle have været udbetalt.

Rapporten viser, at Danmark, som et af de eneste lande på strukturfonds-området, lever op til de regler og anvisninger, der er for at forvalte støttekronerne. Det betyder, at staten har forstået at forvalte EU-støtten fra EU’s strukturfonde ansvarligt og altså til topkarakter.

For 14. år i træk giver Revisionsretten unionens årsregnskab dumpekarakter og regnskabet viser, at de største problemer er at finde i forhold til sjusk og snyd med EU-støtte til landbrugs- og regionalfondsstøtte.

I Danmark blev der i strukturfondsperioden 2000-06 blandt andet søgt støtte til efteruddannelse, udvikling af menneskelige og faglige kompetencer hos ansatte og ledige, udvikling af iværksætter- og innovationskultur samt fremme af integration af udsatte grupper på arbejdsmarkedet.

I den nye strukturfondsperiode 2007-2013 modtager Danmark 3.5 milliard kroner i støtte. Støttemidlerne kan bruges til at fremme regional konkurrenceevne og beskæftigelse ved hjælp af uddannelse, iværksætteri, innovation og forskning.

Ansvaret for forvaltningen af strukturfondsmidlerne varetages af Erhvervs- og Byggestyrelsens center for regional udvikling i Silkeborg, der forvalter den danske EU-støtte.

For yderligere kommentarer kontakt regionalchef Preben Gregersen på mobil 20757877 eller tlf. 3546 6407