Spring navigation over
Indhold start

Erhvervsstyrelsen har lukket mellem jul og nytår fra den 23. december 2014 til og med fredag den 2. januar

Iværksætterugen slog national og global rekord

Uge 46 dannede i år rammen om både den danske og internationale iværksætterkampagne. I Danmark var der over 140 arrangementer. Globalt var 102 lande med i år, og der var i alt 57.833 arrangementer, som flere end 11 millioner har deltaget i. Danmark er parat igen i 2011.

Drømmen om at blive iværksætter, og ambitionen om at få sin virksomhed til at vokse har stadigt bedre kår, både i Danmark og i over 100 andre lande. Med særdeles aktiv deltagelse i iværksætterugen, nu for tredje år i træk, er der tegn på, at Danmark er godt på til at skabe en iværk­sætterkultur.

Anders Hoffmann, vicedirektør i Erhvervs- og Byggestyrelsen:

- Efter blot tre år har Danmarks Iværksætteruge slået sig fast og vist sit værd. Jeg håber, at mange lønmodtagere i løbet af ugen har skænket det en enkelt tanke, hvad de vil lave resten af deres liv – og måske har en god del af dem overvejet at springe ud som selvstændig. Tisvarende håber jeg, at mange virksomhedsejere har fået sulten efter at få deres virksomhed til at vokse. Jo flere som tager springet og mere vækst, jo bedre er de 34 partnere, som sammen har arrangeret ugen, lykkedes med at få iværksætteri og vækst på danskernes indre dagsorden.

Efter en uge med flere end 140 arrangementer, kan der tælles sammen til en dansk rekord. Aldrig har så mange børn, unge og voksne samtidigt arbejdet med innovation, iderigdom, iværksætteri og lyst til at skabe vækst.

- Jeg er rigtig glad for, at vi i år haft markant større deltagelse fra hele uddannelsessektoren. Uddannelserne er kulturbærere, og med entreprenørskab forankret i undervisningen har vi gode muligheder for at skabe et iværksættersamfund, der sikrer Danmark nye arbejdspladser og væksten fremover, siger Anders Hoffmann.

Anders Hoffmann forventer, at Danmark også næste år er med i den globale iværksætteruge, der også i 2011 ligger i uge 46. Nu går de 34 partnere i gang med at evaluere det omfattende program og ser på, hvordan Danmark kan være med næste år.

Kontakt: Anders Hoffmann, mobil 20 75 78 97

Highlights fra iværksætteruge i uge 46

Mandag den 15. november:

 • Iværksætterugen klippet i gang: Økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen klipper i DR’s P3 et imaginært bånd over og åbner iværksætterugen klokken 7.45. På Vækstdag 2010 offentliggør ministeren årets Iværksætterindeks, som viser, at der ikke skabes nye arbejdsplader i de ældre, store virksomheder. For at opnå vækst må iværksættere og små og mellemstore virksomheder stimuleres, konstaterede Brian Mikkelsen.
 • Støtteordinger samlet og forenklet: Iværksætterlivet blev lettere, da vaekstguiden.dk åbnede med nemt overblik over 170 offentlige tilbud og støtteordninger. Guiden blev straks efter åbningen anmeldt af nye iværksættere: ” Pokkers, at jeg ikke havde adgang til Vækstguiden, da jeg startede virksomhed første gang. Så ville jeg have sparet meget tid og mange møder,” fortæller elbiludvikler Søren Wiberg fra Sorø.

Tirsdag den 16. november:

 • Største konference om online markedsføring: Digital Markedsføring 2010 var Danmarks største konference af sin art med ekspertforedrag om interaktive magasiner, SEO, konkurrentovervågning, local search, design, Adwords-kampagner, indtjening fra podcasts, konvertering af klikkere til kunder, personlig branding og ikke mindst muligheder for at skabe engagement gennem sociale medier.
 • Finansieringskrise eller nye muligheder: Dansk Iværksætter Forening og Ejerlederne belyste med en tre-dages møderække bankernes og politikernes rolle for de rammer, nye virksomheder kan folde sig ud i. Cases fra det virkelige erhvervsliv belyste udfordringer, muligheder og åbnede for debat og ideskabelsen. Alt sammen for at få alle muligheder for finansiering frem i lyset.

Onsdag den 17. november:

 • Danskere vinder VM i cleantech: Mads Løntoft og Peter Hertz vandt VM i cleantech i San Jose, Californien, for præsentationen af deres firma, Abeo A/S, de grundlagde blot fire måneder inden. Abeo er latin for forandring. Og ideen er for altid at forandre byggeriets energiforbrug patenterede opfindelse Super-Light Structures, som kan reducere omkostninger og CO2-udslip med op til 50 procent.
 • Rigtigt mange kvinder kan: Erhvervs- og Byggestyrelsen havde udnævnt 15 kvindelige iværksættere til rollemodeller hele ugen. Og på Holckenhavn Slot ved Nyborg samledes 100 kvinder til konferencen ”Kvinder kan” for at dyrke den indre dronning og springe ud som kælling – for at tage fat i programpunkter som at eksportere til Kina, forhandle over grænser og danne tætte netværk.

Torsdag den 18. november:

 • Studentertopmøde vedtager erklæring: Repræsentanter for over en million elever og studerende i Danmark erklærer, at de vil ”være entreprenante aktører i det danske samfund”. Studentertopmødet munder samtidig ud i en række krav og ønsker til politikerne, til uddannelsesinstitutionerne og til lærerne, som opfordres til også at vurdere de studerende på deres lyst til at eksperimentere.
 • Find bedre rådgivere: 700 private rådgivere, som arbejder for iværksættere og mindre virksomheder var samlet til en stor konference, hvor de lærte mere om kundernes behov. Samtidig gik Rådgiverbørsen (raadgiverboersen.dk) online, og virksomheder kan udbyde opgaver, som rådgivere kan byde på. På børsen kan virksomhederne give karakterer, så det er nemt for andre at finde de bedste rådgivere.

Fredag den 19. november:

 • Universiteter fokuserer på iværksætteri: Århus vinder konkurrencen om det entreprenørielle universitet. Derudover bliver der også tilhørt midler til at oprette et center i København. Konkurrencen er en udmøntning af Danmarks Vækstråds anbefalinger fra foråret 2010 om at stykke indsatsen på universiteterne. En samlet satsning på 80 millioner kroner skal rokke ved holdningerne, så stadigt flere unge stimuleres til at skabe egne virksomheder. Samtidig oprettes netværk og kontakter til kapital og erhvervsliv.
 • Legater til fremtidens superiværksættere: En helt ny forsøgsordning giver Fonden for Entreprenørskab midler til at uddele legater til de største iværksættertalenter på uddannelsesstederne. Her er tale om en måde at fremhæve og stimulere iværksættertalent, som ikke har fandtes tidligere. Legaterne bliver på mellem 15.000 og 35.000 kroner og ventes uddelt til mellem 20 og 35 unge.Innovationskonkurrence på Youtube: Via University College, Horsens, vandt idé-konkurrencen Danish Innovation Tournament med overskriften ”If you can film it, you can solve it”. Vinderen havde produceret en Youtube-video med Kenny fra South Park, der fortalte, hvordan Danmark kan blive mere sund.
 • Børn vandt priser: 7. klasse fra Nørremarksskolen i Vejle vandt DM i Edison, hvor skoleelever konkurrerer i kreativitet og produktudvikling i opfinderen Thomas Edisons ånd. Eleverne i teamet ”A pjece of geeks” vandt med et gennemarbejdet forslag om lønne skoleelever for at være besøgsvenner for ældre borgere. Young Entreprise havde arrangeret mesterskabsturneringen.