Spring navigation over
Indhold start

Erhvervsstyrelsen har lukket mellem jul og nytår fra den 23. december 2014 til og med fredag den 2. januar

Hjælp til virksomhedsejere der planlægger ejerskifte

Alt for mange virksomhedsejere har ikke en exit strategi for deres virksomhed. Det kan betyde, at potentialet for vækst og innovation gennem et ejerskifte går tabt. Erhvervs- og Byggestyrelsen lancerer derfor nu to nye tiltag på ejerskifteområdet sammen med en række partnere .

For at hjælpe sælgere og købere lancerer Erhvervs- og Byggestyrelsen sammen med et stærkt partnerskab to nye tiltag:

 • Et nyt ejerskifteområde på hjemmesiden Startvækst.dk
 • Netværket ”EjerskifteDanmark”.

Vicedirektør Anders Hoffmann, Erhvervs- og Byggestyrelsen:

- Et ejerskifte kan være forbundet med store omkostninger for virksomheden og for samfundet, hvis der ikke lægges en plan i god tid.

- Det er en udfordring at gennemføre et ejerskifte. Så det er afgørende, at virksomhedsejere har det nødvendige overblik over ejerskifteprocessen og over, hvor de kan søge rådgivning.

- Netværket viser, at der er bred opbakning til at gøre noget for at skabe bedre ejerskifter – både sammen og hver for sig. Der er fx både private rådgivere, organisationer og offentlige erhvervsfremmeaktører i netværket. Det er åbent for alle, og det bliver hele tiden udvidet.

De nyeste tal viser, at op mod 62 pct. af de mindre virksomheder står over for et ejerskifte i løbet af de næste 10 år, og af disse har 40 pct. ikke udarbejdet en exit-strategi. Kun 34 pct. af de ejere, der har eller er ved at lægge en exit strategi, har skrevet den ned i en formaliseret strategi.

Ejernes manglende bevidsthed om, at et ejerskifte kræver grundig planlægning, er en stor barriere for at udnytte potentialet i et ejerskifte.

Derfor gennemfører Erhvervs- og Byggestyrelsen i tæt samarbejde med en bred vifte af organisationer, private rådgivere og offentlige erhvervsfremmeaktører et langsigtet projekt på ejerskifteområdet. Etableringen af et netværk for rådgivere og vejledere og det nye område dedikeret til ejerskifte på Startvækst.dk er nyeste tiltag i projektet.

Læs mere om ejerskifte på Startvækst.dk

Kontakt:

Vicedirektør i Erhvervs- og Byggestyrelsen, Anders Hoffmann, tlf. 35 46 63 86, mobil 20 75 78 97

Fakta

Projektet

Ejerskifteprojektet, der løbende udvikles, indeholder en række tiltag:

 • En erfaringsopsamling
 • En spørgeskemaundersøgelse blandt mere end 3000 virksomhedsejere
 • Etablering af et tæt netværk – netværket ”EjerskifteDanmark”
 • En overbliksmodel for ejerskifteprocessen – en fælles referenceramme for alle, der vejleder, informerer og rådgiver om ejerskifte
 • En koordineret ejerskifteuddannelse af rådgivere og vejledere
 • Et nyt ejerskifteområde på www.startvaekst.dk
 • Nye tilbud om vejledning og kurser til sælgere og købere

Nyt ejerskifteområde på www.startvaekst.dk

Ejerskifteområde på Startvækst.dk har til formål at gøre information om ejerskifte let tilgængelig, så sælgere og købere kan finde ud af, hvor de kan få vejledning og rådgivning i alle ejerskiftets overvejelser og processer.

Netværket ”EjerskifteDanmark”

Netværket blev formaliseret i uge 9 med en styregruppe bestående af repræsentanter fra Erhvervs- og Byggestyrelsen, DI, Håndværksrådet, Danske Advokater, FSR, Match-online.dk, Væksthusene, og de lokale erhvervskontorer, der skal målrette opmærksomheden om ejerskifte og understøtte budskaberne.

Netværket er en forudsætning for, at aktørerne på området henviser til hinanden, udveksler viden og erfaringer, så køberne og sælgerne kan få ensartet og professionel assistance ejerskifteprocessen samt samarbejder om at udvikle nye tiltag i ejerskifteprojektet.

Fakta om ejerskifte

 • 51,2 pct. af de mindre virksomheder i Danmark har ikke en strategi for ejerskifte
 • Halvdelen af ejerne mener ikke selv, at deres virksomhed er klargjort til et salg, hvis det blev nødvendigt på nuværende tidspunkt
 • 40 pct. af ejerne ved ikke hvad deres virksomhed er værd
 • Generationsskifte i familien er den mest anvendte exit form i danske selskaber

Læs mere statistik om ejerskifte