Spring navigation over
Indhold start

Erhvervsstyrelsen har lukket mellem jul og nytår fra den 23. december 2014 til og med fredag den 2. januar

Havets Hus i Grenå får 10 mio. kr. fra EU

Udstillinger om havet, samarbejde mellem forskere og erhvervsliv om fremtidens energiteknologi og mere liv på havnen. Det bliver virkelighed i Grenå, nu da Fonden Havets Hus efter indstilling fra Vækstforum Midtjylland modtager knap 10 mio. kr. fra EU’s Regionalfond.

Projektet gennemføres med henblik på at etablere en moderne forskerpark under navnet Havets Hus i Grenå. Havets Hus i Grenå bliver et levende forsknings, formidlings og erhvervsmiljø, der vil samarbejde om at skabe unikke rammer for havforskning.

Et af formålene med Havets Hus er at bringe erhvervslivet – små nystartede virksomheder og etablerede virksomheder - sammen med videnmiljøer på universiteter og andre forskningsinstitutioner for at facilitere og styrke samarbejde og videndeling.

En anden forventet effekt af projektet er, at det vil generere lokal og regional vækst inden for erhverv, der er tilknyttet hav, klima og energiudvikling, og at det samtidig får en positiv effekt på antallet af turister og den regionale oplevelsesøkonomi som helhed.


Fonden Havets Hus, projektchef Daniel Astola:


Vi ser frem til at kunne slå dørene op for Havets Hus og at kunne tilbyde et mødested, hvor idéer fra forskning og erhverv brydes, og hvor vi får mulighed for at dele ud af viden om havet, energiteknologi og vedvarende energi.

 

Havets Hus bygger videre på formidlingstraditionerne i Kattegatcentret. I Havets Hus sættes formidlingen i centrum ved blandt andet interaktive scienceudstillinger og et spektakulært digitalt akvarium, der kan bruges til formidling af viden omkring havet og livet under havoverfladen.

Kontaktperson:
Havets Hus, projektchef Daniel Astola, tlf. 27628668
Erhvervs- og Byggestyrelsen, Susanne Johansen, tlf. 3546 6413

 

Fakta om EU’s strukturfonde – regional- og socialfonden

Danmark modtager i perioden 2007-2013 3,5 milliard kr. fra EU’s strukturfonde. Halvdelen af midlerne kommer fra Socialfonden og halvdelen fra Regionalfonden.

Regionalfondsprogrammets formål i Danmark er at styrke den regionale konkurrenceevne og beskæftigelse ved at forbedre vækstvilkårene inden for innovation, iværksætteri og anvendelsen af ny teknologi.

I perioden 2007-13 er der under regionalfondsprogrammet 1,825 milliard kroner til rådighed til at styrke den regionale konkurrenceevne og beskæftigelse. Det sker ved at forbedre vækstvilkårene inden for innovation, iværksætteri og anvendelse af ny teknologi.

www.regionalt.dk