Spring navigation over
Indhold start

Erhvervsstyrelsen har lukket mellem jul og nytår fra den 23. december 2014 til og med fredag den 2. januar

2,6 mio. fra EU til ejerskifte i danske virksomheder

Væksthus Sjælland har fået 2,6 mio. kr. fra EU’s Socialfond til at udvikle modeller, der kan gøre det nemmere for de mange små og mellemstore virksomheder i regionen at skifte ejere i løbet af de næste år

Der er behov for at udvikle nye ejerskiftemodeller og identificere potentielle købere til virksomheder, der er til salg. Ellers kan det blive vanskeligt at sælge de mange små og mellemstore virksomheder, der står overfor et ejerskifte. Hvis der ikke findes løsninger, er der risiko for, at virksomhederne må lukke - med store samfundsmæssige tab til følge. Det skal et nyt projekt i Væksthus Sjælland, råde bod på.  

Projektleder i Væksthus Sjælland Nils Hall Torgensen:

- Vi kan se, at det er vanskeligt for sælgere at få solgt deres virksomheder. Der er behov for en indsats i forhold til personlig afklaring af virksomhedsejere og at virksomhederne er klar til et ejerskifte. Så man kan få mest muligt ud af salget og sikre, at virksomheder ikke lukker og at værdifuld viden, kompetencer og ikke mindst arbejdspladser går tabt.

- Det er derfor vigtigt, at ledelsen tidligt, og gerne 5 år før man ønsker at gennemføre et ejerskifte, kommer i gang med overvejelserne.

Vicedirektør i Erhvervs- og Byggestyrelsen Anders Hoffmann:

- 62 % af de mindre virksomheder skal ejerskiftes inden for de næste 10 år, men 40 % af dem mangler en strategi for, hvordan ejerskiftet skal foregå. Det er et stort problem – både for virksomhederne og for samfundet. Alene de 20.000 familieejede virksomheder i Danmark risikerer at tabe 1 mia. kr., hvis de ikke sørger for i god tid at planlægge ejerskiftet omhyggeligt.  

”Klar til ejerskifte - udvikling af ejerskiftemodeller for SMV” i Region Sjælland skal resultere i nye modeller for ejerskifte. Projektet vil også komme ind på økonomisk klargøring og personlig afklaring i forhold til at afhænde sin virksomhed. Derudover vil der blive givet gode råd til at identificere potentielle købere og gøre købere klar til at overtage en virksomhed. Projektet skal spille tæt sammen med Erhvervs- og Byggesstyrelsens strategi for at forbedre ejerskifter, som gennemføres i samarbejde med en lang række aktører. Vækstforum Sjælland har indstillet projektet til tilskud.

Kontakt:
Væksthus Sjælland, projektleder Nils Hall Torgensen, tlf. 55353035
Erhvervs- og Byggestyrelsen, specialkonsulent Lone Rosen, tlf. 3546 6426.

 

Fakta om EU’s strukturfonde – Regional- og Socialfonden

Danmark modtager i perioden 2007-2013 3,5 milliard kr. fra EU’s strukturfonde. Halvdelen af midlerne kommer fra Socialfonden og halvdelen fra Regionalfonden.

Socialfondsprogrammets formål er at kvalificere og udvide arbejdsstyrken inden for de fire indsatsområder: Iværksætteri, uddannelse, innovation og anvendelsen af ny teknologi for at skaffe danske virksomheder adgang til kvalificeret arbejdskraft.

I perioden 2007-13 er der under socialfondsprogrammet 1,825 milliard kroner til rådighed til at styrke den regionale konkurrenceevne og beskæftigelse.

Læs mere om:

EU’s Socialfond på www.regionalt.dk

Publikationen ”Ejerskifte – din virksomheds fremtid” fra Erhvervs- og Byggestyrelsen, 2008.